محمد شریف دولت اف در حاشیه بازدید از کتابخانه حضرت آیت الله مرعشی نجفی (ره) در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه، بابیان این که اکثر جوانان مسلمان از وجود چنین گنجینه های فرهنگی در ایران بی خبر هستند، اظهارداشت: بسیاری از ما از وجود چنین گنجینه ای بی خبر بودیم و بعد از بازدید از این مرکز عظیم و مشاهده کتب ارزشمند علمی، تاریخی و خطی که برخی از آنها بیش از 1300 سال قدمت داشت، شگفت زده شدیم.
وی ادامه داد: این کتابخانه بیانگر تلاش مجدانه و توکل الهی حضرت آیت الله مرعشی نجفی است که با تحمل مشقات و زحمت فراوان ذخایر معنوی اسلامی را این گونه ثبت و ضبط کرده است و بدون شک هر کسی لیافت و شایستگی رسیدن به چنین مرتبه ای از کمال و انسانیت را ندارد؛ زیرا رسیدن به چنین جایگاهی، ایمانی قوی و توکلی راسخ به خداوند و عشقی بی نهایت به رسول الله(ص) و اهل بیت(ع) را می طلبد.
این طلبه تاجیکی، وجود چنین مراکزی را یکی از مظاهر حقانیت مکتب اهل بیت(ع) برشمرد و گفت: می بابست این گونه مراکز و گنجینه های بزرگ، به جهان معرفی شود تا همگان به جایگاه رفیع علوم و معارف اسلامی پی ببرند.
دولت اف با اشاره به اینکه ایران و تاجیکستان از فرهنگ مشترکی برخوردار هستند، گفت: دولتمردان باید زمینه های افزایش تعاملات مردمی را فراهم آورند تا هم جوانان تاجیکی از ظرفیت ها و پیشرفت های ایران برای ساختن کشوری اسلامی و نیرومند استفاده کنند و هم مردم ایران با تاجیکستان آشنا شوند.
دولت اف، تصریح کرد: به طور قطع جایگاه ایران را نمی توان با کشورهای منطقه مقایسه کرد, زیرا ایران دارای ظرفیت های بسیاری است و با توجه به پیشرفت های وسیعی که در سال های اخیر داشته است, می تواند الگوی خوبی برای کشورهای اسلامی باشد.
وی یادآور شد: مردم ایران و تاجیکستان در گذشته به هیچ عنوان احساس تفاوت مکانی و فرهنگی با یکدیگر نداشتند و مفاخر ایران و تاجیکستان در یک دایره مشترک وجود داشت به طوری که تاجیکی ها و ایرانیان ابن سینا، رودکی، حافظ و سعدی را میراث مشترک خود می دانند، ولی مرزهای بوجود آمده در سده اخیر موجب شده است که به نوعی بین ما و ایرانیان جدایی بیافتد.
دولت اف در پایان گفت: مسوولان ایرانی و تاجیکی می بایست زمینه افزایش تعاملات دینی و فرهنگی بین ایران وتاجیکستان را بیش از پیش افزایش دهند